goedkope gordijnen op maat

Isolerende gordijnen, waar moet ik naar kijken?

Geen tijd om onze blog te lezen? Bekijk dan deze korte uitlegvideo over isolerende gordijnen.

Isolerende gordijnen, waar moet ik naar kijken?

In principe geldt hoe dichter de stof, hoe meer isolerend de stof. Dikkere stoffen zijn ook erg isolerend, want hoe dikker, hoe meer tocht ze zullen tegen houden. Hierdoor is de optie voering bij een gordijn ook heel erg interessant. Door een voering te kiezen, maak je namelijk het gordijn dikker! Wij bieden 3 soorten voeringen aan, een standaard, een verduisterende en een isolerende molton. De verduisterende voering is een dikste voering en is ook gemaakt met een fijn weefstructuur, waardoor de stof erg dicht is. Ideaal voor isolatie dus! De isolerende molton zegt het al, deze is speciaal voor om het gordijn isolerend te maken!

Ook kan je een voering gebruiken om laagjes te creëren. Stel dat je opzoek bent naar een overgordijn, maar je een inbetween stof vindt die je echt heel leuk vindt. Als je hier dan een standaard voering achter plaats, heb je toch zo een overgordijn met de stof die je het leukst vond! Of dat je juist een overgordijn stof vind die je heel mooi lijkt, maar je eigenlijk een verduisteringsgordijn nodig hebt. Plaats hier dan juist weer een verduisterende voering achter en voilà, je hebt een verduisterende gordijn!

Welke gordijnen zijn nou isolerend?

Verduisterende gordijnen, iedereen kent ze. Ideaal voor in de zomer om de zonlicht buiten te laten, maar ook om de warmte tegen te houden. Maar wist je dat je verduisterende gordijnen ook kan gebruiken om de kou buiten te houden en de warmte juist binnen? De stoffen van de gordijnen hebben namelijk een isolerende werking. De verduisterende stoffen zijn namelijk gemaakt van een fijn, dicht weefstructuur.
En had je er al eens aandacht om gordijnen voor deuren op te hangen? Je kan gordijnen ook gebruiken om de tocht bij de kiertjes van dus bijvoorbeeld deuren tegen te houden. Gordijnen kunnen dus op meer plaatsen neergehangen worden dan alleen voor ramen en zo kan je je huis nog meer isoleren!

Velours gordijnen

Velours gordijnen waren vroeger erg populair en hingen bijna overal en bij iedereen. Dit had niet alleen te maken met dat ze heel mooi waren, maar ook omdat ze een hele goeie isolerende werking hebben. Een velours gordijn is namelijk een gordijn dat met twee stoflagen aan elkaar is geweven. Het is dus eigenlijk een gordijn die al van zichzelf een soort voering heeft! Ook bij de Velours gordijnen heb je nog de optie om er een voering achter te doen, dus deze kan je ook nog eens extra dik maken. Houdt er wel rekening mee met het monteren van de rails dat de Velours van zichzelf al zwaar zijn en met de optie voering ook nog eens extra zwaar worden.

Ons aanbod

Op onze website bieden wij verschillende soorten verduisterende en velours gordijnen aan.

Bekijk onze goedkope verduisterende gordijnen op maat

Bekijk hier onze velours gordijnen op maat

Mocht je na deze blog nog vragen hebben over isolerende gordijnen, verduisterende gordijnen of over Velours gordijnen, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit is mogelijk via de chat, de mail of telefonisch.