goedkope gordijnen op maat
nergens goedkoper
levertijd 10 werkdagen (NL & BE)

Gordijnrail

De meest populaire methode van gordijnen ophangen is met een gordijnrail. Logisch, want je kunt gordijnrails eenvoudig aan het plafond of aan de wand monteren en de maximale lengte is bij ons maar liefst 300 cm! Wanneer mensen een railverbinder voor gordijnrails kopen is het mogelijk om meerdere rails te verbinden. De montage van gordijnrails is niet moeilijk en kan met basisgereedschap gedaan worden. Alles wat je moet weten voor gordijnrails kopen, leggen we je graag uit. Weet je al wat je zoekt? Bestel jouw gordijnrail dan direct online. Als je vragen hebt, staat onze klantenservice voor je klaar. Onze service stopt niet na het ontvangen van je bestelling, ook daarna kun je ons altijd bellen.

Wat zijn de beste gordijnrails?

Bij Gordijn24 verkopen wij onder meer de populaire Forest KS rail. Dit is een aluminium gordijnrail in de kleur wit (RAL 9010). Door voor witte gordijnrails te kiezen, vallen ze mooi weg en passen ze in ieder interieur. Met deze rail kun je zowel zware gordijnen als lichte inbetween gordijnen ophangen. Klanten die onze gordijnrails kopen, krijgen er alle toebehoren bij. De gordijnrails worden inclusief runners (gordijnrail haakjes), plafondsteunen en eindstoppen geleverd. Hiermee is de gordijnrail gereed om in vrijwel ieder huis opgehangen te worden. Voor een hoog plafond of voor een laag raam kun je de gordijnrails met wandsteunen bevestigen. Dit komt weinig voor, vandaar dat je wandsteunen los bij ons kunt bestellen.

Hoe lang is een gordijnrail?

En gordijnrail is 300 cm lang. Je dient de gordijnrail uiteraard op maat te zagen voor jouw raam. Wij raden altijd aan om zoveel mogelijk met één rail te werken en alleen verbinders te gebruiken wanneer je meer dan 300 cm nodig hebt. We vertellen hier graag meer over. Allereerst is het belangrijk om de gordijnrail af te zagen op een maat die net wat breder is dan het raam. Een standaardformule in de branche is de breedte van het raam te vermenigvuldigen met 1.2. Stel je raam is 200 cm, dan doe je 200x1.2=240, je hebt dan 20 centimeter overlap weerszijden van het raam. Een minimum van 20 centimeter wordt vaak aangehouden om lichtkieren te voorkomen. Daarnaast zorgt dit ervoor dat het raam volledig zichtbaar is bij geopende stand. Bij erg kleine ramen of hele grote ramen kan de regel anders zijn, neem daarvoor contact op.

Gordijnrails kopen voor zware gordijnen

De door ons verkochte KS Forest gordijnrails zijn geschikt voor zowel lichte als zware verduisterende gordijnen . Vraag je je af welke rail te gebruiken voor zware gordijnen? Besef dan dat het meer om de montage gaat en niet om de rail zelf. Controleer welk gewicht de pluggen die je in de muur of het plafond gebruikt kunnen dragen. Probeer de schroeven bij een holle wand in de constructie achter de muur te draaien en niet in de holle wand. Voor lichte gordijnen volstaat iedere constructie wel. Twijfel je over de constructie? Neem dan gerust contact met ons op. Boek eventueel de inmeetservice om een professional aan huis te krijgen. Er kan dan meteen gekeken worden naar de ideale constructie voor de rails.

Gordijnrails kopen doe je online bij Gordijn24

We hopen dat je nu vol vertrouwen kunt beginnen met gordijnrails kopen. Mocht je toch nog een vraag hebben, dan staan we voor je klaar. Neem dus gerust contact met ons op voor advies.