goedkope gordijnen op maat

Welke voering kies je voor je gordijnen?

Je kan er voor kiezen om je gordijn te laten voeren. Je kan dit zelf als keuze aangeven tijdens het bestellen van je gordijnen. Maar welke voering kies je? We leggen de verschillen graag aan je uit. 

Gordijnen laten voeren

Als je ervoor kiest om je gordijnen te laten voeren, maken wij een extra laag stof achter je gordijn. Aan de voorkant zie je niks van de voering. Aan de achterkant van het gordijn zie je de voering wel zitten. Als je dus van buiten naar binnen kijkt, zie je (de kleur van) de voering. 

Gordijnen met verduisterende voering

Een verduisterende voering is ideaal als je gordijnen wilt in de slaapkamer. Een overgordijn, die van zichzelf niet verduisterend is, kan je zo ook verduisterend laten maken. 

De verduisterende voering zorgt er dus voor dat er geen zonlicht door het gordijn komt. Naast de verduisterende functie van deze voering, zorgt het gevoerde gordijn ook gelijk voor meer isolatie. Dit komt omdat het gordijn dikker is en dus meer tocht tegenhoudt. Ideaal!

Sommige gordijnen zijn al verduisterend van zichzelf. Een voering is niet per se nodig. Bij onze verduisterende gordijnen staat aangegeven voor hoeveel % deze stoffen verduisterend zijn. Vind je dit niet genoeg? Of wil je graag ook die extra isolatie? Dan kan je uiteraard je gordijn alsnog laten voeren voor extra verduistering en isolatie. 

Gordijnen met standaard voering

Naast een verduisterende voering, kan je ook kiezen voor een standaard voering. De standaard voering kan je bestellen in 5 verschillende kleuren: wit, grijs, zwart, zand of blauw. 

Een reden om te kiezen voor de standaard voering is omdat je je gordijn wilt beschermen tegen direct zonlicht. Zo gaat je gordijn nóg langer mee. 

Een andere reden om te kiezen voor de standaard voering is om de achterkant van je gordijn te beschermen tegen uitstekende delen van je kozijn of raam. Als een stof heel vaak langs een hendel schuurt, kan het sneller gaan slijten. De voering beschermt je gordijn aan de achterkant.

Gordijnen met warmte-reducerende voering (Sun Block)

Het advies is om de gordijnen dicht te houden als we flink warme zomer dagen hebben. Met de gordijnen dicht heb je meer kans om het koel te houden binnen. Hier is ook de Sun Block voering voor uitgevonden. Deze metallic, luchtige voeringstof heeft een warmte-reducerend effect. Het is gemaakt om het zonlicht te weerkaatsten. Zo houd je het dus éxtra koel in huis. 

Gordijnen met een isolerende voering 

In theorie zorgt het toevoegen van elke voering voor een extra isolerend gordijn. De extra laag maakt het gordijn dikker en het zal dus meer isoleren. Maar natuurlijk geldt ook hoe dikker de voeringstof, hoe isolerender het complete gordijn wordt. Daarom werkt de verduisterende voering ook meer isolerend dan de standaard voering. 

We hebben ook een speciale isolerende voering van een molton stof. Dit is een zachte stof, wat een extra dimensie aan de voeringstof geeft. Het is een thermische voering, ideaal om de kou buiten te houden zodat de verwarming geen overuren hoeft te draaien in de winter. 

Heb je nog vragen over het voeren van je gordijn op maat? Stel ze gerust aan onze klantenservice. Je kan met ons chatten, mailen via info@gordijn24.nl of bellen op 088 12 67 026. 

Bekijk onze goedkope gordijnen op maat