goedkope gordijnen op maat

Wat zijn kamerhoge gordijnen?

Misschien ben je deze term al eerder tegengekomen, maar weet je nog niet precies wat het inhoudt: kamerhoge gordijnen. 

Kamerhoge gordijnen zijn gemaakt van stoffen die een minimale hoogte hebben van 280 cm. Zo kan het gordijn tot die hoogte aan één stuk gemaakt worden. Je krijgt dan geen verticale naden. 

Je hebt kamerhoge stoffen of breedte stoffen. Breedte stoffen zijn daarentegen 140-150 cm breed. De banen worden dan aan elkaar genaaid om de juiste breedte te krijgen. Zo ontstaat een verticale naad in je (vouw-)gordijn. 

Voordelen van kamerhoge gordijnen

Je kon het al lezen, maar een voordeel van kamerhoge gordijnen is dus dat je geen verticale naden in de stof hebt. Dit is bijvoorbeeld ideaal bij wave-gordijnen. Bij wave-gordijnen wil je namelijk niet dat de “wave” onderbroken wordt door een verticale naad. De naad kan namelijk ook naar voren uitvallen. 

Een kamerhoog gordijn bestaat dus altijd uit één geheel, zonder onderbrekingen. Perfect voor (semi-)transparante gordijnen, zoals inbetweens. En dus al helemaal ideaal voor de populaire wave-gordijnen. 

De prijs van kamerhoge gordijnen

Op het eerste oog lijkt het dat kamerhoge gordijnen duurder zijn dan niet-kamerhoge gordijnen. Dat komt omdat de meterprijs hoger is. Maar, dit komt omdat je ook meer stof hebt bij 1 meter breedte. Let op het volgende voorbeeld: 

1 meter breed van een kamerhoge stof van 290 cm = stuk stof van 100 cm breed x 290 cm hoog

1 meter breed van een breedte stof van 150 cm = stuk stof van 100 cm breed x 150 cm hoog

Dat de meterprijs hoger is, is dus vrij logisch. Maar als je je maten gaat invullen, dan zal je snel opvallen dat de prijs helemaal niet hoger is voor een op maat gemaakt gordijn. Dit komt omdat de confectie (=het op maat maken) goedkoper is. Er zijn minder handelingen nodig, aangezien er geen banen aan elkaar genaaid hoeven te worden. Er is ook minder snijverlies. 

Ook al lijkt het qua meterprijs niet zo, kamerhoge gordijnen zijn zeker een voordelige optie!

Wat als ik wel verticale naden krijg? 

Als je voor een banenstof gaat, kan je dus verticale naden in je gordijn krijgen. Maar geen zorgen, dit wordt netjes weggewerkt. Vooral bij geplooide gordijnen, zoals enkele of dubbele plooi, kan dit netjes in de plooi weggewerkt worden. Dan valt de naad naar achter, zodat je hier vrij weinig van ziet. 

Gordijnen op maat worden al heel lang gemaakt van breedte stoffen. Ons atelier heeft hier dus zeker goede technieken voor om dit zo netjes mogelijk te verwerken. 

Tip: Bekijk of een stof een kamerhoge stof is door op het product te klikken en te kijken onder "specificaties"!