goedkope gordijnen op maat

Hoe kies je gordijnen?

Je hebt nieuwe gordijnen nodig. Maar waar begin je met de zoektocht? Hoe kies je nou de juiste gordijnen? In 4 simpele stappen helpen we je op gang.

Bepaal waar het gordijn komt te hangen

In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen waar je gordijn komt te hangen. Ben je op zoek naar gordijnen voor in de woonkamer? Dan ga je heel anders op zoek dan naar gordijnen voor in de slaapkamer. Het is dus goed om dit eerst te bepalen. Dan kan je dit in je achterhoofd houden tijdens het volgen van de volgende stappen. 

Bepaal de functie van je gordijn

Waar moet het gordijn aan voldoen? Als je gordijnen voor in je slaapkamer zoekt, dan zoek je waarschijnlijk gordijnen die ook verduisterend zijn. Voor gordijnen in de woonkamer ben je misschien eerder op zoek naar inbetweens die mooi het licht naar binnen filteren, of overgordijnen voor optimale privacy. 

Kies de kleur en de stof

Nu je over bovenstaande punten hebt nagedacht, is de zoektocht naar je gordijnen al een stuk makkelijker. 

Stel je zoekt gordijnen voor de woonkamer, en je zoekt gordijnen die mooi het licht naar binnen filteren. Dan zijn inbetweens perfect voor jou. In de woonkamer heb je al een mooie kleur op de muur, een grijze bank, laminaatvloer en accessoires. Je inbetweens moeten dus matchen bij de rest. 

Bestel gratis stofstalen om te kijken of de stof matcht qua kleur en materiaal. We sturen de stalen gratis naar je op. 

Bepaal hoe je je gordijn gaat hangen

De laatste stap is om goed te kijken naar hoe je je gordijnen gaat ophangen. Wil je bijvoorbeeld een deel voor de deur hangen en een deel voor het raam? Ga je je gordijnen over de hele breedte hangen, zodat je ruimte optisch breder lijkt? 

Dan is het een kwestie van de maten opmeten, invoeren en bestellen! Ook het opmeten van de maten is vrij simpel, bekijk onze meetinstructies maar. 

Verder hoef je niks te doen! Wij gaan voor je aan de slag en maken je gordijnen helemaal op maat. Binnen 7 werkdagen worden de gordijnen bij jou thuis bezorgd. Hang je gordijnen op en genieten maar!

Bekijk onze collectie gordijnen