goedkope gordijnen op maat

Gordijnen met enkele plooi of dubbele plooi?

Geplooide gordijnen worden het meest gekozen. Als je voor geplooide gordijnen kiest, dan kan je ook nog kiezen tussen een enkele plooi en een dubbele plooi. 

Wat het verschil is? Voor een gordijn met een enkele plooi is minder stof nodig. Er wordt een enkele plooi gemaakt door een stukje stof in te stikken. Bij een dubbele plooi wordt meer stof gebruikt en wordt dit stukje stof dubbel gevouwen en ingestikt. 

De dubbele plooi wordt ook wel vlinderplooi genoemd, omdat de plooi lijkt op een vlinder. 

Wanneer kies je voor een gordijn met dubbele plooi?

Er zijn paar redenen waarom een dubbele plooi aangeraden wordt. 

De eerste reden is wanneer je gordijnen kiest langer dan 250 cm. Omdat een enkele plooi minder plooit, aangezien er minder stof gebruikt wordt, zie je de plooi niet goed meer onderaan hoge gordijnen. Bij een dubbele plooi is dit wel het geval. 

Een andere reden om te kiezen voor gordijnen met een dubbele plooi is bij (semi-)transparante gordijnen, zoals vitrages en inbetweens. Door te kiezen voor een dubbele plooi hangt het gordijn voller. Ook kan je zo inkijk nog wat verminderen. 

Wanneer kies je voor een gordijn met enkele plooi?

Een goede reden om te kiezen voor een enkele plooi kan voor jou zijn dat het goedkoper is. Er wordt minder stof gebruikt, dus in de meeste gevallen is dit goedkoper. 

Een andere reden kan zijn dat je niet veel ruimte hebt om je gordijnen te laten hangen aan de zijkant van je raam. Omdat voor een enkele plooi minder stof gebruikt wordt, zal het pakket stof ook minder dik zijn. 

Ben jij eruit of het gordijnen met een enkele plooi of een dubbele plooi worden? Wat je ook kiest, wij maken de gordijnen voor je op maat.

Bekijk onze collectie gordijnen