goedkope gordijnen op maat
nergens goedkoper
levertijd 10 werkdagen (NL & BE)

Vitrage kopen

Ben jij geïnteresseerd in vitrage voor meer privacy, om je huis koeler te houden in de zomer of juist warmer in de winter? Vitrage gordijnen hebben tal van voordelen. Sommige mensen associëren vitrages met vroegere tijden, maar het tegendeel is waar. Vitrage kopen is weer modern geworden doordat de montage vergelijkbaar is aan die van inbetween gordijnen. Ook is er veel meer mogelijk als het gaat om de keuze voor verschillende stoffen. Laat je inspireren! Bekijk ons assortiment en neem gerust contact op bij vragen.

Wat is het verschil tussen vitrage en inbetween?

Sinds de opkomst van inbetween gordijnen is de vitrage ook weer populair geworden. Maar wat is het verschil tussen vitrage en inbetween? Allereerst moet je weten dat beide een prachtige uitstraling geven en inkijk tegengaan. Het verschil zit hem in de dikte van de stof. Inbetween gordijnen zijn net wat dikker dan vitrage gordijnen. Hierdoor is van buiten naar binnen kijken met in betweens moeilijker dan met vitrages. Aan de andere kant valt er ook iets minder licht naar binnen. Vitrages worden niet voor niets glasgordijnen genoemd.

Is een vitrage gordijn echt een gordijn?

Een vitrage gordijn is een dunne stof die het licht filtert en inkijk tegengaat. Vitrage gordijnen hangen net als traditionele gordijnen aan een rail voor het raam, maar houden het licht niet tegen. Dat is de reden waarom mensen vitrages altijd combineren met overgordijnen. Deze hangen nog weer voor de vitrages. Je doet de overgordijnen ‘s avonds dicht. Je kunt de vitrages altijd dicht laten. Naast privacy zijn er meer redenen waarom onze klanten vitrage kopen. Als specialist in gordijnen vertellen we er graag meer over.

Vitrage kopen voor zonwering en isolatie

Het fijne aan vitrage gordijnen is dat ze zonlicht als het ware filteren. Houd hier ook rekening mee bij vitrage kopen, want de kleur van de vitrages ga je zien in het licht in huis. Blauwe vitrages zullen dus ook een blauwe gloed afgeven als de zon er doorheen schijnt. Je kunt het best witte of lichte vitrage kopen voor ramen waar de zon op staat, dit zal het licht deels weerkaatsen. Als je echt de warmte van de zon op hete dagen wilt tegenhouden, bekijk dan ook onze overgordijnen met een witte zonwerende coating. Bovendien zorgen dubbele gordijnen voor meer isolatie in de winter.

Wat zijn de kosten per meter?

Bij Gordijn24 houden we van transparante prijzen. Je kunt onze vitrage gordijnen online bekijken en je keuze maken. Je ziet meteen wat het per meter zal kosten. Wil je een specifiek type vitrage kopen? Dan kun je op de productpagina je maten doorgeven en opties selecteren. Kies voor goedkope vitrage met enkele plooi of luxe vitrage met dubbele plooi, wave of met ringen. Je kunt vitrage ook als strak vouwgordijn bestellen. De keus is aan jou, na je bestelling gaan wij voor je aan de slag om de vitrages op maat te maken.

Vitrages kant en klaar binnen 10 dagen!

Gordijn24 blinkt uit in de snelle levering. Waar veel leveranciers van gordijnen een levertijd van zes weken hanteren, leveren wij al binnen 10 werkdagen (vouwgordijnen binnen 14 werkdagen). We maken de vitrage gordijnen helemaal op maat. Jij hoeft daarbij alleen maar de maten door te geven, wij berekenen hoeveel stof er nodig is. Een vraag als “Hoeveel meter heb ik nodig?” hoef je je dus niet af te vragen. Geef de maten van je venster door inclusief een marge voor de zijkanten. Met onze meetinstructies meet je dit gemakkelijk zelf op. De prijs weet je van tevoren al bij het bestellen, er zijn dus geen verrassingen achteraf.

Maatwerk voor standaard prijzen

Graag willen we een misverstand uit de wereld helpen. Mensen denken nog wel eens dat gordijnen op maat duurder zijn dan gordijnen in standaard maten. Enerzijds klopt dit, want gordijnen uit massaproductie zullen doorgaans goedkoper zijn, maar anderzijds is dit niet het geval. Ieder gordijn moet immers gemaakt worden, of het nu in een standaardmaat of in jouw specifieke maat moet gebeuren. Wij leveren al onze gordijnen op maat, ook de vitrage. De kosten om gordijnen op maat te maken zijn voor ons gelijk aan de kosten voor het maken van standaardmaten. Standaardmaten zijn bij ons daarom even voordelig als op maat gemaakte vitrage. Bovendien zegt de prijs niets over de kwaliteit. De prijzen van onze stoffen zijn laag doordat we groot inkopen, maar de stof is altijd van hoogwaardige kwaliteit.

Bestel een gratis stofstaal

Vitrage kopen doe je vaak maar eens of een enkele keer in je leven. Wij vinden het belangrijk dat je een goede keuze kunt maken. Wij vinden al dat wij de beste fabrikant zijn, maar we begrijpen goed dat je bij online vitrage kopen twijfels kunt hebben, zeker omdat onze prijzen zo laag zijn. Om eventuele zorgen weg te nemen, sturen we indien gewenst gratis samples van onze stoffen op, bestel gerust meerdere stofstalen. Met de stof in de hand kun je vol vertrouwen je vitrage kopen.

Vitrages en overgordijnen combineren

Vitrages gebruik je nooit als enig gordijn. Overdag voorkomen ze inkijk, maar ‘s avonds, als het binnen lichter is dan buiten, kunnen mensen wel naar binnen kijken. Voor jezelf is het natuurlijk prettig om het ‘s avonds gezellig in huis te maken. Je doet gemakkelijk dit met overgordijnen. Het voordeel van gordijnen is dat je ze met een voering kunt krijgen. Hierdoor kun je fijne verduisterende gordijnen voor de slaapkamer of woonkamer kopen. Als je voor de vitrages toch al gaat meten, overweeg dan meteen ook overgordijnen te kopen. Je hebt de maten dan toch al bij de hand en je kunt de stoffen dan goed op elkaar afstemmen.

Vragen en advies

Het samenstellen van een interieur gaat de een makkelijk af, maar niet iedereen is van nature een interieurstylist. Wij begrijpen dat maar al te goed en daarom denken we graag met je mee. Voor ons is persoonlijk contact de normaalste zaak van de wereld. Als je onze reviews leest, zie je ook dat klanten dat waarderen. We scoren gemiddeld een 9,4 en maar liefst 98% van onze klanten raadt ons aan! Ervaar onze dienstverlening zelf; neem contact op of bestel direct jouw vitrages en gordijnen online.