goedkope gordijnen op maat
nergens goedkoper
levertijd 10 werkdagen (NL & BE)

Montage van de gordijnrails

Montage van je gordijnrails

Volg onderstaande stappen om de gordijnrails goed op te hangen. Deze montage gaat over de gordijnrails Forest KS

 

Meet de lengte van de gordijnrails op

Bepaal de lengte van de gordijnrails door het opmeten van het gedeelte waar de rails komen te hangen en noteer deze lengte.

 

Kort de gordijnrails in/verbind twee gordijnrails

1. Teken de lengte af op de gordijnrails. Zaag de gordijnrails vervolgens met een ijzerzaag op maat.       

2. Twee gordijnenrails kun je eenvoudig verbinden met een railverbinder. De railverbinder schuif je over beide gordijnrails en de schroefjes draai je vast met een kleine inbussleutel. Zo zit de railverbinder goed vast om de gordijnrails. De railverbinder kun je apart aanschaffen op onze site, je vindt deze hier

 

Runners plaatsen

Schuif de runners in de gordijnrails. De runners zitten per 10 verpakt, deze kan je losklikken. Draai op beide uiteinden de eindstoppen/eindkappen op de gordijnrails. De eindstop is een runner met een ijzertje, deze draai je een kwartslag in de rails en zorgt ervoor dat het gordijn in de hoek blijft hangen.

Heb je wave-gordijnen? Dan gebruik je de runners die bij het gordijn geleverd worden. 

 

Plafondsteunen plaatsen/wandsteunen plaatsen

Plafondsteunen (standaard geleverd bij de gordijnrails)

Om de gordijnrails aan het plafond vast te kunnen maken heb je de plafondsteunen nodig. Plaats deze plafondsteunen verdeelt over de gordijnrails. Je kunt deze simpel vast klikken aan de gordijnrails. Het handigst is om dit alvast op de grond te doen. 

Voor een gordijnrails van 300 cm gebruik je 7 plafondsteunen. Dus je plaatst om de 50 cm een plafondsteun. Dit kan je ook aanhouden als je de gordijnrails inkort, dan gebruik je dus een minder plafondsteunen.

 

Wandsteunen (kan je apart aanschaffen bij ons op de site)

Met wandsteunen kan je de gordijnrails aan de wand bevestigen in plaats van aan het plafond. Door de wandsteun kan je de gordijnrails 60 mm (6 cm) van de wand af plaatsen. Na het plaatsen van de wandsteunen in de wand klik je de gordijnrails gemakkelijk in deze wandsteun. Het is voldoende om de wandsteunen om de 75 cm te plaatsen.                                             

 

Rails bevestigen

Teken de boorgaten af op het plafond. Doe dit met de zelfde afstand die je hebt gebruikt bij het verdelen van de plafondsteunen op de gordijnrails. Boor de gaten in het plafond en plaats de pluggen. Breng de rail met plafondsteunen naar het plafond en schroef de rails met plafondsteunen vast in het plafond.

Tip! Werk je alleen: bevestig eerst de middelste plafondsteun en werk snel door naar de zijkanten van de gordijnrails.

 

De gordijnrails is nu klaar voor het ophangen van de gordijnen. Hang de gordijnen met de haakjes aan de runners en je bent klaar. Goed gedaan!

Heb je hier nog vragen over? Stel je vraag gerust via chat, telefoon of mail. We helpen je graag.