goedkope gordijnen op maat

Wat zijn inbetween gordijnen?

Je hoort de laatste jaren steeds meer over inbetween gordijnen. Wat zijn inbetween gordijnen? Dit type gordijn lijkt op vitrage maar heeft een wat dikkere stof. Ze zijn daardoor nog steeds lichtdoorlatend, maar je kunt er minder goed door naar binnen kijken. Inbetweens zijn ideaal voor mensen die meer privacy willen in hun woning, last hebben van mensen die voor hun huis langslopen of een gevoel van geborgenheid overdag willen. Omdat er nog veel vragen zijn over inbetweens, zoals deze gordijnen afgekort genoemd worden, behandelen we in dit artikel deze vragen. Je kunt voor je vragen uiteraard ook direct contact met ons opnemen.

Wat is het verschil tussen vitrage en inbetweens?

We krijgen naast de vraag “Wat zijn inbetween gordijnen?” nog een andere vraag. Veruit de belangrijkste vraag die wij vaak krijgen, is "Wat is het verschil tussen vitrage en inbetweens?” Het lijkt immers om hetzelfde product te gaan. Zijn er naast de dikte in stof nog andere verschillen vitrage inbetween te noemen? Ja, er zijn een aantal voordelen van inbetweens. Je hebt weer andere keuze in stofsoorten dan bij vitrages. Afhankelijk van de lengte van je gordijnen, kan een andere soort plooi- en hangwijze aangeraden worden. Om hierover goed te kunnen adviseren, komen we graag in contact. Neem nu direct contact op om erachter te komen welke hangvorm, plooi wijze en stof ideaal is voor jou.

Kun je door in between gordijnen heen kijken?

Wat zijn inbetween gordijnen? In between gordijnen zijn bedoeld om privacy en licht buiten te houden. Ze houden beter de warmte van de zon tegen dan vitrages doordat ze ook meer licht tegenhouden. Door de stof heen kijken van binnen naar buiten zal overdag bij vitrages makkelijker zijn dan bij inbetweens, maar het kan wel. 's Avonds wanneer het binnen lichter is dan buiten, kunnen mensen weer makkelijker door vitrages naar binnen kijken dan door inbetweens. Wanneer je echt geen inkijk wilt, kun je inbetween en overgordijnen combineren.

Waar moet je op letten bij gordijnen?

Inbetween en overgordijnen combineren is de beste keuze voor mensen die overdag en ‘s avonds veel privacy willen. Dit kan in sommige situaties erg wenselijk zijn om het wooncomfort te verhogen. Bijvoorbeeld wanneer je aan een drukke weg woont of in een benedenwoning in de stad. Bij het kopen van gordijnen let je goed op de stof. Deze bepaalt niet alleen de uitstraling, maar ook hoe de lichtinval is. Misschien vind je groene of blauwe inbetweens heel mooi, maar realiseer je dat de lichtgloed in huis daarmee koeler is dan met oranje, rode, bruine of beige inbetweens.

Wat voor stof is inbetween?

Voor inbetweens zijn veel stoffen te kiezen. Deze stoffen zijn, zoals eerder genoemd, echt anders dan vitragestof. Wil je inbetween gordijnen zonwerend hebben? Kies dan voor een lichte kleur. Een kleur als wit houdt het beste de warmte buiten, terwijl donkere inbetween gordijnen eerder de warmte opvangen. Met inbetween gordijnen wit kopen heb je nog een voordeel, de kleur wit kan perfect gecombineerd worden met vrijwel alle kleuren overgordijnen. Wanneer je nu vitrages of inbetweens koopt, houd dan alvast rekening met de stof die je voor overgordijnen kiest.

Stofstalen bestellen, ervaar zelf wat inbetween gordijnen zijn

Bekijk zelf het verschil in stoffen met stofstalen bestellen. Kies niet alleen stofstalen in diverse kleuren maar ook in stijl. Tip: bestel gratis stofstalen waaronder stof met een dessin, kreukeffect en linnenlook. Bij ieder gordijn in ons assortiment zie je de optie voor gratis stofstaal staan.

Met in between gordijnen inkijk avond tegengaan

Wanneer je ‘s avonds veel licht aan hebt, dan zul je met in between gordijnen inkijk in de avond niet tegengaan. Kies in dat geval voor overgordijnen. Overdag zullen de inbetweens wel inkijk zoveel mogelijk tegengaan terwijl je toch nog steeds redelijk naar buiten kunt kijken en licht in de kamer krijgt van buiten.

Inbetween gordijnen met motief kopen

Wij raden vaak aan om voor neutrale inbetween gordijnen kopen te gaan, tenzij een dessin of kleur een bewuste keuze is. Onze gordijnen kunnen jarenlang mooi blijven en zijn goed te onderhouden. Bedenk je daarom bij gordijnen met motief kopen, of dit een stijl is die je de komende jaren nog mooi vindt. Hoewel onze inbetween gordijnen goedkoop zijn, is het zonde als ze door een verandering van jouw wensen in stijl er vroegtijdig alweer af moeten. Wil je overleggen met een specialist? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer je een interieur foto stuurt, kunnen we gericht interieurstyling advies voor jouw woning of ander soort pand geven.

De gordijnen goed opmeten

Lees onze meetinstructies goed door voor inbetween gordijnen opmeten en neem bij vragen contact op. Wij maken de gordijnen volledig op maat, maar we moeten dan wel de juiste maten ontvangen. Bedenk bijvoorbeeld dat een gordijn, zeker wanneer privacy de reden voor inbetween gordijnen kopen is, iets naast het raam moet vallen.

Hang- of vouwgordijnen inbetween

Wij leveren inbetweengordijnen als hangende gordijnen en als vouwgordijnen. Ook voor de vouwgordijnen kun je je maten opgeven. Wij maken al onze producten volledig op maat. Bij een vouwgordijn hangt de stof recht, waardoor je er makkelijker doorheen kunt kijken. De plooien van het hangende gordijn hebben immers vanaf bepaalde hoeken dubbele stof.

Inbetweengordijnen om warmte binnen te houden

Naast de zon buiten houden met lichte inbetween gordijnen, kunnen ze de warmte binnenhouden. Meer stof voor het raam met daartussen stilstaande lucht zorgt voor een isolerende werking. Het dempt ook geluiden waardoor de woning minder hol klinkt. Veel mensen vinden dit erg prettig.

Alleen inbetween gordijnen kopen

Je hebt een goed beeld gekregen van “Wat zijn inbetween gordijnen?” Voor we dit artikel afsluiten, beantwoorden we nog één vraag die we hierover krijgen. Zijn inbetween gordijnen een alternatief voor normale gordijnen? Ja, wanneer je geen inkijk hebt en geen last hebt van licht van straatlantaarns, kun je prima inbetweens als normale gordijnen ophangen. Of je de gordijnen voldoende geborgenheid vindt bieden, kun je aan de hand van de gratis stofstalen zelf beoordelen.

Conclusie

Wat zijn inbetween gordijnen? Inbetween gordijnen zijn een net wat dikkere variant van vitrages en daarmee een uitstekend alternatief voor mensen die meer privacy willen. Meet de gordijnen altijd goed op, want wanneer je naast het gordijn kunt kijken mis je nog steeds privacy wanneer je in de woonkamer zit. Wanneer inkijk een probleem is, dan heb je ‘s avonds nog overgordijnen nodig. Wanneer het binnen lichter is dan buiten, dan bieden inbetween gordijnen ook onvoldoende privacy. 

Bekijk hier onze goedkope inbetweens op maat

Een selectie uit onze populaire inbetweens

Inbetween Bowy Zwart Inbetween Enora Taupe
Inbetween Cross Naturel Inbetween Enora Zand