goedkope gordijnen op maat

Vitrage of inbetweens, welke kies je?

Vitrage of inbetweens, welke kies je?
In de avond lekker de gordijnen dicht doen, zo kan niemand je binnen zien en is het lekker duister. Maar overdag wil je eigenlijk ook wel wat meer privacy, dan ben je opzoek naar vitrage of een inbetween gordijn! Deze geven je allebei overdag wat meer privacy, maar laten wel het daglicht je (woon)kamer binnen.

Wat is het verschil tussen vitrage en een inbetween gordijn?
In beginsel lijken vitrage en een inbetween gordijn erg veel op elkaar. Maar uiteindelijk is er wel een verschil. Vitrage is een doorgaans dunnere en daardoor transparantere stof dan inbetween. Een vitrage gordijn zal je vrij snel en makkelijk doorheen kunnen kijken terwijl dit bij inbetween een stuk moeilijker zal zijn.

Privacy creëren
Als het doel is om privacy te creëren in je kamer, dan kan je beter kiezen voor een inbetween gordijn. Vitrage is doorgaans een stof waar makkelijk doorheen gekeken wordt, hiermee kijken mensen vanaf buiten alsnog makkelijk naar binnen. Een inbetween heeft een dichtere stof, waardoor het lastiger is om hier doorheen te kijken, echter is dit niet onmogelijk.

Lichtdoorlatendheid
Als het doel van de gordijnen is om licht tegen te houden, dan ben je niet opzoek naar vitrage of een inbetween gordijn. Deze gordijnsoorten zijn allebei lichtdoorlatend. Wel kan het de felheid van licht wat dempen, zoals felle zon wat in de kamer schijnt. Maar het zal nooit duisterheid creëren in de kamer. Mocht dit wel het doel zijn dan kan je terecht bij onze verduisterende gordijnen via: Goedkope Verduisterende Gordijnen op Maat | Snelle Levertijd | Gordijn24

Ons aanbod
Op onze website bieden we verschillende soorten vitrage en inbetweens aan.
De vitrages zijn te vinden op: https://gordijn24.nl/vitrages
De inbetweens zijn te vinden op: https://gordijn24.nl/inbetweens

Mocht je na deze blog nog vragen hebben over de vitrages of inbetweens, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit is mogelijk via de chat, de mail of telefonisch.