goedkope gordijnen op maat

Hoe meet je gordijnen op?

Bij nieuwe gordijnen kopen komt al snel de vraag “Hoe meet je gordijnen op?” Bij Gordijn24 krijgen we ook vaak deze vraag van klanten. We hebben daarom een pagina gemaakt met meetinstructies voor gordijnen. Twee dingen die we alvast graag noemen, zijn dat we een meetservice bieden waarbij we bij je langskomen en de gordijnen opmeten voor je. En dat wij aan de hand van jouw maten de hoeveelheid stof berekenen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over hoeveel stof voor gordijnen nodig is, dit berekenen wij namelijk voor je. Jij geeft alleen de hoogte en breedte maten op. Lees verder voor algemene tips of neem contact op om samen met een specialist jouw gordijnen op te meten.

Bekijk hier de meetinstructies voor gordijnen op maat

Hoe bereken je de breedte van een gordijn?

Hoe meet je gordijnen op? Je begint met de breedte te meten. Je meet de breedte van de rails of, indien je nog geen rails hebt, de breedte van het raam. Wij adviseren om 5 cm bij de gemeten breedte op te tellen zodat de gordijnen mooi sluiten. 

Het advies bij het bepalen van de rails is om de rails van muur tot muur te laten lopen, zodat je de breedte optimaal benut. Als je de gordijnen alleen bij het raam wilt hebben, is het advies om de rails zo'n 20 cm aan beide zijdes te laten uitsteken.

Bij een vouwgordijn meten die in het kozijn valt, dien je een centimeter van de breedte af te halen, zodat deze mooi kan vouwen. Meet bij gordijnen opmeten breedte na bij ieder raam. Ook al heb je meerdere schijnbaar dezelfde ramen, het komt helaas vaak voor dat ramen toch niet precies allemaal even breed waren.

Hoogte gordijnen opmeten

Hoe meet je gordijnen op? Je weet nu hoe je de breedte van de gordijnen op kunt meten. Bij de hoogte meet je de bovenkant gordijnrail tot de grond, het kozijn tot de grond of de plek waar de rail moeten komen te hangen. Bij wave gordijnen meet je vanaf de onderkant rail. Dit kan aan het plafond zijn of vlak boven het raam. Meet altijd de hoogte links, rechts en in het midden. Het kan goed zijn dat een rail niet helemaal recht hangt en bij oude huizen kan het zijn dat het kozijn niet altijd recht geplaatst is of dat de vloer wat scheef afloopt. Neem de kortste maat om verder mee te gaan. Wanneer je wilt dat het gordijn vrij van de grond hangt, dan haal je 2 centimeter af van de hoogte.

Wat is de lengte en breedte van een gordijn?

Bij gordijnen kopen noemen sommige aanbieders het ‘lengte en breedte’ en anderen spreken van ‘hoogte en breedte’. Wij vinden ook dat lengte en breedte verwarrend is, want bij een rechthoekig horizontaal raam, kun je de lengte ook zien als de lange kant. Over hoogte en breedte valt niet te discussiëren. De hoogte is altijd van plafond of kozijn tot vloer of vensterbank. Is er toch iets onduidelijk bij het meten? We drukken je op het hart om altijd contact op te nemen en je wensen te bespreken voor de gordijnen worden gemaakt. Na het op maat maken van de gordijnen ontvang je deze kant-en-klaar thuis, je kunt ze dus direct ophangen. Je ziet dan of het inderdaad perfect past, of dat je toch een meetfout gemaakt hebt. Neem om dat te voorkomen gerust vooraf contact op.

Gordijnen opmeten laten doen

Net zoals niet iedereen handig is met klussen, is binnenhuis stoffering ook een vak apart. Als specialist kunnen we telefonisch en via onze meetinstructies algemene tips geven en helpen met meten. Heb je twee linkerhanden of ben je geen rekenwonder? Kies dan voor gordijnen laten inmeten. Wij gaan de gordijnen opmeten en maken met die maten alles perfect op maat. Geen verrassingen achteraf. We vragen voor deze service een vergoeding, echter is deze vergoeding te verwaarlozen bij een kamer of heel huis van nieuwe gordijnen voorzien.

Hoe meet je kant en klaar gordijnen op?

Wanneer je de maten goed doorgeeft, ontvang je de gordijnen kant-en-klaar en kun je ze direct ophangen. Wij maken al onze producten op maat en hebben geen standaard formaten liggen. In plaats van passende kant en klaar gordijnen te zoeken, kun je beter voor maatwerk kiezen. Je hebt immers altijd wel een raam waar net niets voor te vinden is, maar je wilt de stijl wel gelijk houden. Bij Gordijn24 is maatwerk vaak goedkoper dan standaard maten gordijnen. Dit komt doordat wij geen stilstaande voorraad hebben, maar alleen de stoffen hoeven in te kopen. Onze productie werkt als een geoliede machine waardoor levertijden ook zeer kort zijn.

Gordijnen opmeten hoeveel stof?

Na het meten breedte en hoogte bepaald te hebben, komt het moeilijke deel. Gelukkig heb jij daar geen omkijken naar, want onze software kan perfect berekenen hoeveel stof nodig is. Wanneer je bij onze stoffen kijkt, zie je de prijs per meter staan. Wanneer je een mooie stof hebt uitgekozen, kun je de plooi kiezen die je wilt. Voor een enkele plooi is minder stof nodig dan voor een dubbele plooi. Een enkele plooi is ideaal als je goedkope gordijnen zoekt, maar een dubbele plooi wordt vaker gekozen omdat het gordijn mooier hangt.

Hoe meet je gordijnen op? Lees de instructies

We willen je nogmaals wijzen op de meetinstructies die we opgeschreven hebben. Hierin wordt duidelijk per type gordijn de vraag “Hoe meet je gordijnen op?” beantwoord. Per type gordijn staat het omschreven. Bekijk dus daar al of je een gordijn met dubbele of enkele plooi wilt, wave gordijn of een vouwgordijn. Wanneer je niet precies weet wat de verschillen zijn, neem dan contact op. We vinden persoonlijk contact en advies erg belangrijk. Alleen op die manier krijg je precies de gordijnen die perfect gaan passen.

Gemiddelde waardering van 9,4!

Al jarenlang is Gordijn24 het adres voor mooie en betaalbare gordijnen. Met informatie zoals op deze pagina, “Hoe meet je gordijnen op?”, proberen we de drempel voor gordijnen bestellen weg te nemen. De kosten zijn zeer laag en onze gordijnen blijven jarenlang mooi. Je zult ongetwijfeld gaan genieten van je nieuwe gordijnen. Logisch dat we een klantwaardering krijgen van gemiddeld 9,4. We zijn daar reuze trots op en je kunt daarom verwachten dat we ook voor jou graag een stapje extra zetten.

Bekijk hier de meetinstructies voor gordijnen op maat